דלהי! לב ליבה של הודו, מקום שבו היסטוריה פוגשת מודרניות, ושלכל פינה יש סיפור לספר.
אבל אם יש סיפור אחד שמהדהד עם כל מטייל, מקומי וחובב אוכל כאחד, זה הסיפור של אוכל הרחוב של דלהי שאין שני לו.
כור היתוך של טעמים, רחובות העיר מרופדים במסעדות, דוכני רחוב ודאבות המגישים מעדנים מעוררי תיאבון כבר עשרות שנים, חלקם אפילו במשך מאות שנים. מהשווקים ההומים של צ'אנדני צ'וק ועד למסלולים האופנתיים של קאילאש, כל פינה ופינה של דלהי מבטיחות הרפתקה קולינרית שקשה לשכוח.
והיי, אם אתם קוראים את זה מחוץ להודו וכבר מזילים ריר מהמחשבה לצלול לתוך גן עדן האוכל הזה, יש לנו חדשות טובות בשבילכם. להגיע להודו מעולם לא היה קל יותר! עם שירותי הויזה האלקטרונית להודו שלנו, כעת תוכלו להנפיק את הויזה ההודית שלכם במהירות ולצאת למסע הגסטרונומי לו חיכיתם. אז בואו ניקח אתכם דרך מסעדות הרחוב המובילות והמומלצות בדלהי שכל חובב אוכל חייב לבקר בהן!
1. Giani’s di Hatti, Chandni Chowk
שוכנת בלב צ'אנדני צ'וק ההיסטורי של דלהי, Giani's di Hatti עומדת כעדות למורשת הקולינרית העשירה של העיר. דוכן הרחוב האייקוני הזה, שהוקם לפני עשרות שנים, משרת דורות של אוהבי אוכל, מה שהופך אותו למקום חובה לכל מי שמחפש לחוות אוכל רחוב אותנטי של דלהי.
Giani's di Hatti ידוע בהיצע הטעים שלו, ואין זה מפתיע שהוא זכה לביקורות נלהבות מצד מקומיים ותיירים כאחד. עם דירוג Tripadvisor של 4 מתוך 5, היא מדורגת בצורה מרשימה בין אלפי המסעדות בניו דלהי. המבקרים מתארים אותה לעתים קרובות כ"פנינה של צ'אנדני צ'וק" ומשבחים את האיכות והטעם העקביים במקום.
בעוד שהתפריט מתהדר במגוון מנות, אלו הטעמים המסורתיים והמחויבות של המקום לאיכות שגורמים לסועדים לחזור כל פעם מחדש. בין אם אתה מבקר בפעם הראשונה בדלהי או מקומי שגדל על תענוגותיו של ג'יאני, המקום הזה מבטיח חוויה קולינרית שהיא גם נוסטלגית וגם חדשנית.
כשזה מגיע לסוג האוכל המוגש, Giani's מפורסמת במיוחד במעדנים המסורתיים של צפון הודו. אחת המנות הבולטות שחביבת הקהל כבר שנים היא ה"רברי פלודה" (Rabri Faluda). הפינוק המתוק הזה הוא שילוב מענג של חלב מרוכז, ורמיצ'לי (מעין שערות קדאיף) ואגוזים שונים, מה שהופך את המנה לחובה לנסות לכל מי שיש לו צורך בקצת מתוק. העובדה שהם מגישים את המנה הזו כבר יותר מ-66 שנים מעידה רבות על הפופולריות והמשיכה הנצחית שלה.
- מפה
- שעות פתיחה – מדי יום 8:30-22:00, בימי ראשון המקום פתוח עד 22:30
2. Roshan's, Karol Bagh
ממוקמת באזור ההומה של Karol Bagh, מסעדת Roshan Di Kulfi היא לא סתם עוד מסעדה; זו מורשת. עם היסטוריה שהתחילה לפני כמעט 70 שנה, המסעדה הזו הייתה עדה לנוף המשתנה של דלהי תוך שמירה על הקסם האותנטי שלה.
נוסדה על ידי רושן לאל סוני בשנת 1951, מה שהחל כדוכן קולפי צנוע הפך כעת למסעדה בעלת מספר קומות המגישה שפע של מאכלים.
סוג מזון ומנות מומלצות:
Roshan Di Kulfi ידועה במגוון המסורתי של צפון הודו. שם המסעדה מעיד על המומחיות שלהם: קולפי.
קסאר-בדאם ופיסטה קולפי שלהם עם פלאודה, קינוח קפוא, הוא חובה לנסות והוא חביב הקהל כבר עשרות שנים. המנה הזו סימנה את תחילת דרכה של משפחת סוני בעסקי המסעדנות ונשארה אחת מהמוכרות שלה עד היום.
מלבד הקולפי האייקוני שלהם, התפריט התפתח לכלול וריאציות מודרניות כמו קולפי ללא סוכר, קולפי שוקולד ופלודה מנגו, שהיא פופולרית במיוחד בחודשי הקיץ. לאלו המחפשים אפשרויות מלוחות, המסעדה מציעה גם מגוון חטיפים הודיים כמו צ'ול באטורה, פאניר פאקודה, צ'אט, אלו טיקי, ואפילו מנות דרום הודיות כמו דוסה עם סמבר וצ'אטני.
גם מסעדת רושן די קולפי חוותה אתגרים וקשיים במהלך השנים. זה היה המוקד המצער של פיצוץ מטען חבלה ב-1997, שגרם לפציעות ולמוות. למרות הטרגדיה, דלתות המסעדה נותרו פתוחות, עדות לחוסן של המשפחה ולתמיכה הבלתי מעורערת של לקוחותיה הנאמנים.
מיקום ושעות פעילות:
- כתובת: 2816 Ajmal Khan Road, Opposite Sarees House, Near Guru Harkrishan Public School, Karol Bagh, New Delhi 110005, India.
- מפה
- טלפון: 911128722728
- שעות פעילות: 08:00-22:00
3. Sita Ram Diwan Chand, Paharganj
ממוקמת באזור התוסס של Paharganj, מסעדת Sita Ram Diwan Chand היא ציון דרך קולינרי המשרת את תושבי דלהי במשך שנים רבות. המסעדה הזו היא לא רק מקום לחטוף ביס מהיר; זהו מוסד ששמר על המסורת של הגשת מעדנים צפון הודיים אותנטיים.
סוג מזון ומנות מומלצות:
Sita Ram Diwan Chand ידועה בעיקר בזכות היצע המנות מהמטבח הצפון הודי, עם דגש מיוחד על מנות ארוחת בוקר וחטיפים.
המוניטין של המקום נבנה על המנה האייקונית שלה: Chole Bhature. המנה המסורתית הזו מורכבת מחומוס חריף (צ'ול) המוגש עם לחם מטוגן בשמן עמוק (באטור). זו ארוחה דשנה שהיא גם טעימה וגם מספקת.
פטרונים ומבקרים רבים שיבחו את Chole Bhature שלהם כטוב ביותר בפהרגנג', אם לא בכל ניו דלהי.
בעוד Chole Bhature היא המנה המיוחדת שלהם, התפריט ב-Sita Ram Diwan Chand כולל גם מאכלים הודיים אהובים אחרים. עם זאת, אם אתם מבקרים בפעם הראשונה, מומלץ מאוד להתחיל עם המנה האייקונית שלהם כדי להבין באמת את המהות של המוסד הזה.
מיקום ושעות פעילות:
- כתובת: 2243 Rajguru Road, Near Imperial Cinema, Paharganj, New Delhi 110055, India.
- קישור מפות גוגל
- שעות פתיחה: 08:00-17:00
4. Nand Di Hatti, Sadar Bazaar
נחבאת בנתיבים ההומים של סאדר בזאר, נאנד די האטי היא פנינה קולינרית שמשמחת את חובבי האוכל כבר למעלה משישה עשורים. האוכל הזה הוא יותר מסתם מקום לאכול בו; זוהי עדות לתרבות האוכל העשירה של דלהי ולמורשת המתמשכת של מתכונים מסורתיים.
סוג מזון ומנות מומלצות:
Nand Di Hatti ידועה בזכות ההיצע הצפון הודי האותנטי שלה, במיוחד המנה המיוחדת שלהם: Chole Bhature. הגרסה שלהם למנה הקלאסית הזו בולטת כי היא מבושלת בדסי גהי טהור ללא שימוש בבצל או שום.
למרות היעדר המרכיבים הנפוצים הללו, הצ'ול (חומוס חריף) עדין, טעים ומתובל בצורה מושלמת, בעוד שה-bhature (לחם מטוגן בשמן עמוק) זהובים, ארומטיים ובעלי קלילות ייחודית להם. המנה מוגשת עם חתיכת תפוחי אדמה, צ'ילי ירוק ואמלה מוחמץ (דמדמניות הודי), שמוסיפים שכבות של טעם לארוחה מענגת.
לאלו שיוצאים למקום האיקוני הזה, היו מוכנים לחוויה קולינרית עשירה בטעם ובהיסטוריה. המסע ל-Nand Di Hatti עשוי לדרוש ניווט ברחובות הסואנים של Sadar Bazaar, אבל הפרס הוא צלחת של אחת מה-Chole Bhature הטובות ביותר שתטעמו אי פעם.
מיקום ושעות פעילות:
- כתובת: 829 Pan Mandi, Sadar Bazaar, New Delhi 110006, India.
- קישור מפות גוגל
- שעות פעילות: 11:00-17:00, סגור בראשון
5. Baba Nagpal Corner, Lajpat Nagar
בלב Lajpat Nagar, אזור קניות ומגורים שוקק של דלהי, שוכנת Baba Nagpal Corner, מקום מפלט לאוהבי אוכל. המקום הזה, עם החזית הצנועה שלו, היה מצרך עיקרי עבור המקומיים והתיירים כאחד, ומשך אותם פנימה עם הארומה המפתה של המנות שלו.
סוג מזון ומנות מומלצות:
בעוד שהמסעדה מפורסמת בעיקר בזכות צ'הול באטורה הרכה והקריספית שלה, הם מציעים מגוון מנות אחרות מעוררות תיאבון.
מנה בולטת נוספת שלהם היא ה-Rajma Rice. מעדן צפון הודי קלאסי, הראג'מה (שעועית) מבושלת ברוטב עשיר ומתובל ומוגשת עם אורז בסמטי ריחני. השילוב לבבי, טעים ומשביע להפליא.
מנה נוספת ששווה לנסות היא Shahi Paneer שלהם. מנה זו מורכבת מקוביות פאניר (גבינת קוטג') רכות המבושלות ברוטב שמנת על בסיס עגבניות, משופע בתבלינים ארומטיים. ללא ספק מדובר בפינוק לצמחונים ומומלץ ליהנות ממנו עם נאן או אורז.
למי שמחפש קצת מתוק, Meethi Lassi שלהם הוא חובה לנסות. המשקה המסורתי המבוסס על יוגורט הודי ממותק ולעתים בטעם תבלינים, ומציע סיום מרענן לארוחה חריפה.
מיקום ושעות פעילות:
- כתובת: Lajpat Nagar Market, Vikram Vihar, Lajpat Nagar, New Delhi, Delhi 110024, India.
- קישור מפות גוגל
- שעות פתיחה: 07:30-17:30
סיום המסע הגסטרונומי בדלהי
דלהי, עם ההיסטוריה העשירה והתרבות המגוונת שלה, מציעה מסע קולינרי שאין כמותו. מהרחובות ההומים של צ'אנדני צ'וק ועד לנתיבים התוססים של לג'פט נגר, העיר היא אוצר של טעמים שמחכים לחקור.
כל אוכל רחוב שדיברנו עליו הוא עדות לאהבתה חסרת תקדים של דלהי לאוכל. אז, בפעם הבאה שאתה מוצא את עצמך בבירה, חמוש בתיאבון, הקפד לסמן את המסעדות האייקוניות האלה ברשימה שלך.
ואם אתם מחפשים מסעדות ברמה גבוהה יותר (תרתי-משמע), אנחנו ממליצים לכם לבדוק את רשימת מסעדות הגג (Rooftops) הטובות בדלהי.
אז בואו נצלול יחד לתוך הטעמים האותנטיים של דלהי, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לצאת להרפתקה בלתי נשכחת. וזכרו, המהות האמיתית של העיר טמונה לא רק במונומנטים ובמוזיאונים שלה אלא גם בטעימות של אוכל הרחוב שלה. אכילה מהנה!